برنامهریزی درسی همان چیزی است که مثل یک معجزه شما را از شر حواسپرتی و فراموشکردن تکالیفتان خلاص میکند. اما برای برنامه چیدن هم باید اصول خاصی رعایت شود تا به بهترین نتیجه برسد. این نتیجه بسته به هدف شما از برنامهریزی میتواند متفاوت باشد؛ مثلاً بالا رفتن معدل یا افزایش ساعت مطالعه روزانه میتواند از اهدافی باشد که یک دانشآموز برای برنامهریزی تحصیلی به آن توجه میکند
اصلاً چرا برنامهریزی کنیم؟!
برای مشخص کردن مسیر و آگاهی از این که بدانید کجا هستید و چه کاری انجام میدهید، باید برنامهریزی کنید. بدون برنامه انگار یک کولهپشتی پر از اضطراب را همهجا با خود به دوش میکشید! با برنامهریزی کردن انگار برای رسیدن به هدف یک نقشه راه در دست دارید. پس قطعاً با آرامش بیشتری این مسیر را طی میکنید.
برنامهریزی درسی هم تا مقدار غیرقابلتصوری بازدهی را بالا میبرد و هم همه کارها را هدفمند پیش میبرد. مثلاً بالا رفتن معدل یکی از اهداف مهم برنامهریزی تحصیلی بین دانشآموزان است. به کمک برنامهریزی کردن حجم کارهایی که باید انجام دهید، پیشبینی میشود و زمان مشخصی برای انجام آنها اختصاص داده میشود. پس با این کار وظایفتان مشخص و قابل ارزیابی میشود.
اگر قرار است دنبال گنج بگردید باید نقشهای برای پیدا کردن آن داشته باشید؛ در غیر این صورت ممکن است زمان زیادی را خلاف جهت اصلی حرکت کنید! درس خواندن هم همینطور است. پس بهجای هدر دادن وقت و انرژی برای کارهای بیبرنامه، از همان روز اول برنامهریزی درسی داشته باشید تا آگاهانه و هدفمند قدم بردارید.
نکات برنامه ریزی تحصیلی
برنامه ریزی باعث میشود اهداف کوتاهمدت و بلندمدت شما مشخص شوند و دید مناسبی به اهداف خود پیدا کنید. اگر برنامه ریزی صحیح و اصولی داشته باشید میتوانید در امتحانات خود موفق شوید. برخی نکات که به شما برای برنامه ریزی کمک میکنند عبارتاند از:
۱. از همه دروس فهرست تهیه کنید:
اولین گام در برنامه ریزی تحصیلی، تهیه فهرست از تمام درسها و مباحثی است که باید مطالعه کنید. بهتر است تمام تعهدات و کارهایی را که باید انجام دهید روی کاغذ یادداشت کنید. این کار باعث میشود تا ایدههایی که درباره روش مطالعه بهتر دارید پرورش پیدا کنند. اگر در روزهای آینده امتحانی دارید، مطالعه مباحث آن را در اولویت کار خود قرار دهید.
۲. برای هر درس زمان مناسب اختصاص دهید:
پس از اینکه فهرست دروس را تهیه کردید، کارهایی را که باید برای هرکدام از آنها انجام دهید نیز یادداشت کنید و برای هرکدام زمان مشخصی در نظر بگیرید. همچنین مدت زمان مشخصی را برای مرور مطالبی که خواندهاید در نظر بگیرید. میتوانید از قانون ۸۰/۲۰ یا قانون پارتو استفاده کنید. طبق این قانون بهتر است که ۲۰ درصد کارهای مهم روزانه خود را مشخص کنید و با توجه به آنها برنامه روزانه خود را بنویسید.
پس از تهیه لیست دروس و یادداشت کارهای مربوط به هر کدام، باید درسها را بر اساس میزان اهمیت آنها اولویتبندی کنید.
۳. لیست خود را اولویتبندی کنید:
پس از تهیه لیست دروس و یادداشت کارهای مربوط به هر کدام، باید درسها را بر اساس میزان اهمیت آنها اولویتبندی کنید. این کار به شما کمک میکند تا متوجه شوید چه درسهایی را باید بیشتر مطالعه کنید و در زمانهای خالی نیز آنها را مرور کنید.
عوامل موثر برای رسیدن به خواستهها و اهداف
برای رسیدن به مقصد سه عامل باید وجود داشته باشد:
۱. تعیین کردن هدف
فقط زمانی که هدفتان را بدانید، طراحی یک برنامهریزی مفید امکانپذیر میشود. این هدف باید به دو صورت بلندمدت و کوتاهمدت تعیین شود. هدف بلند مدت همان هدف اصلی یا همان مقصد است. برای این که بتوانیم به این هدف برسیم باید آن را به بخشهای کوچکتری تقسیم کنیم. این بخشهای کوچکتر همان اهداف کوتاه مدت هستند که میتوانند مثلاً به صورت روزانه یا هفتگی تقسیمبندی شوند. رسیدن به اهداف کوتاه مدت خودبهخود شما را به سمت هدف اصلی هدایت میکند.
۲. برنامه ریزی صحیح
بعد از تعیین هدف باید راه رسیدن به آن را مشخص کنید؛ این راه رسیدن همان برنامهریزی است که ۷ اصل اساسی دارد. اگر بتوانید این ۷ اصل مهم را در برنامه درسی خود اجرا کنید قطعاً به موفقیت خواهید رسید.
۳. اجرای صحیح برنامهریزی
الزام به اجرای برنامه و پایبند بودن به آن یکی از دغدغههای اصلی دانشآموزان است. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که برنامهریزی کردهاید اما فقط چند روز آن را اجرا کرده و بعد رهایش کردید… فکر میکنید برای این معضل باید چه کار کرد؟
قبل از این که تنظیم برنامهریزی درسی را شروع کنید، باید از نکاتی مطلع باشید:
پیدا کردن بهترین سبک مطالعه
باید با آزمونوخطا کردن بین روشهای مختلف مطالعه، بهترین و مناسبترین روش برای خودتان را پیدا کنید. این کار ممکن است کمی زمانبر باشد اما با یکبار نتیجه گرفتن، روش مناسبتان راحتی برای مطالعه در دوره کنکور و دانشگاه هم پیدا کردهاید.
مشخص کردن یک موقعیت مکانی مشخص برای درس خواندن
موقع درس خواندن کوچکترین بهانهها هم میتوانند حواس ما را پرت کنند. برای این که تمرکزتان را به طور کامل معطوف مطالعه و تکالیفتان کنید، بهتر است که یک موقعیت مکانی ثابت را برای خود تعیین کنید. دقت کنید تختخواب یا روبهروی تلویزیون نمیتواند موقعیت خوبی برای این کار باشد! محلی مطالعه باید مناسب و استاندارد باشد.
ویژگیهای برنامهریزی درسی صحیح
- اصلیترین ویژگی برنامهریزی این است که قابلاجرا باشد. اگر تا به حال روزانه ۳ ساعت مطالعه داشتید، ولی برنامه خود را با روزی ۸ ساعت درس خواندن شروع کردهاید یعنی یک برنامه خیالی چیدهاید!
- برنامهریزی درسی باید دقیق و مشخص باشد. مثلاً این که بگویید شنبه حتماً ریاضی میخوانم، برنامهریزی دقیقی نیست! در عوض باید اینطور مشخص کنید: شنبه از ساعت ۱۵ تا ۱۷ مبحث مثلثات را میخوانم و بعد از آن یک ساعت تمرین حل میکنم.
- بهترین برنامهریزیها با دو دید بلندمدت و کوتاهمدت تعیین میشوند. با یک برنامهریزی تحصیلی اصولی، هم از کارهای امروزتان به طور دقیق مطلع هستید و هم پیشبینی میکنید که مثلاً بعد از یک ماه یا یک سال به کجا خواهید رسید.
- برنامه باید برای هر نفر بهصورت شخصیسازیشده طراحی شود. خریدن یک برنامه درسی آماده و پیروی کردن از یک قالب کلی کار منطقی نیست! قطعاً سطح یادگیری، میزان قدرت حافظه، نقاط قوت و ضعف شما در زمان درس خواندن با دیگران متفاوت است. پس مطمئن باشید که با یک برنامه یکسان و همگانی به نتیجه دلخواهتان نمیرسید!
- دفتر یا جدول برنامهریزی درسی میتواند گزینه خوبی برای مکتوب کردن برنامهها باشد.
- برای فعالیتهای غیردرسی هم زمانی را در نظر بگیرید. درست است که درس خواندن در زندگی و آینده همه ما تأثیرگذار است، اما همه ما به تفریح و سرگرمی هم نیاز داریم.
۱۰ قدم مهم برای برنامهریزی حرفهای
برای برنامهریزی درست لازم است که چند مرحله را طی کنید تا به بهترین برنامه برسید:
قدم اول: تهیه کردن لیستی از تمام دروس
در اولین قدم باید لیستی از تمام درسهای موردنظرتان تهیه کنید؛ این لیست را روی کاغذ بنویسید. کارهایی که تا به حال انجام دادهاید را هم یادداشت کنید تا بدانید الان کجای کار قرار دارید.
قدم دوم: اولویتبندی کردن لیست
برای مطالعه درسها باید بدانید که کدام درس مهمتر از دیگری است. اولویتبندی بین دروس ممکن است برای هر شخص فرق داشته باشد. درسهایی که بهزودی برای آنها امتحانی در راه است، اولویت بیشتری نسبت به درسهای دیگر دارد. کسی که در درس ریاضی ضعیف است، لازم دارد که زمان بیشتری را برای مطالعه آن اختصاص دهد؛ پس باید اولویت بیشتری داشته باشد.
قدم سوم: ساعت مطالعه روزانه
برای برنامهریزی باید مجموع ساعت مطالعه روزانه خود را مشخص کنید. یعنی مشخص کنید در هر روز از هفته با توجه به شرایط موجود چه مقدار زمان آزاد برای مطالعه در اختیار دارید. مثلاً شنبه ۵ ساعت وقت آزاد دارید اما یکشنبه بهخاطر کلاس فوق برنامه حدود ۳ ساعت وقت برای درس خواندن دارید. به همین ترتیب برای کل هفته خود زمان آزاد را مشخص کنید.
قدم چهارم: واحد زمانی مطالعه
وقتی که میزان کل مطالعه روزانه خود را مشخص کردیم باید آن را به واحدهای زمانی یکسانی تقسیم کنیم. یعنی مثل مدرسه که زمان هر زنگ درسی حدود ۹۰ دقیقه است و بعد از آن ۲۰ دقیقه زنگ تفریح دارید. البته این واحدهای زمانی اصول خاصی دارند و بهتر است به صورت دلخواه زمانی را برای درس خواندن مشخص نشود. این واحدها میتوانند به صورت زیر تقسیمبندی شوند:
۶۰ دقیقه مطالعه = ۱۰ دقیقه استراحت
۷۵ دقیقه مطالعه = ۱۵ دقیقه استراحت
۹۰ دقیقه مطالعه = ۲۰ الی ۳۰ دقیقه استرحت
قدم پنجم: انعطافپذیری و درنظر گرفتن واحد جبرانی مطالعه
در برنامه درسی باید زمان جبرانی هم در نظر داشته باشید. زمانهای جبرانی تا حدود زیادی از استرس شما کم میکنند. در زندگی هر کسی اتفاقات غیرمنتظره و غیرقابلپیشبینی رخ میدهد. این زمان جبرانی دقیقاً در چنین موقعیتهایی وارد عمل میشود تا همه چیز خوب پیش برود. قانون واحد جبرانی به این صورت است که باید حداقل ۵ درصد از واحد زمانی کل مطالعه در هفته به واحد جبرانی تعلق داشته باشد.
در کنار زمانهای جبرانی منعطف بودن برنامه هم اهمیت دارد. اگر یک مهمان سرزده از راه رسید، فکر نکنید که همه برنامهها بههمریخته و از همه چیز عقبافتادهاید! باید بتوانید در چنین شرایطی بهجای دستپاچگی برنامه را تغییر دهید
اصل ششم: استراحت، تفریح و خواب
ساعت مشخصی برای خوابیدن داشته باشید تا به الگویی منظم برسید. بهترین بازه زمانی برای خواب شبانه، بین ساعات ۱۱ شب تا ۶ صبح است. یک استراحت نیم ساعته بعدازظهری هم برای بازدهی بیشتر در طول روز کفایت میکند.
زنگ تفریح داشته باشید! بهترین کار این است که بعد از ۹۰ دقیقه درس خواندن ۲۰ الی ۳۰ دقیقه استراحت کنید. در زمان استراحت از جای خود بلند شوید و چند قدمی راه بروید تا خواب از سرتان بپرد و سرحالتر از قبل سراغ درس بعدی بروید
قدم هفتم: تنوع مطالعاتی
در برنامه روزانه خود باید تنوع درسی ایجاد کنید. اکثر دانشآموزها یک روز را صرفاً به مطالعه یک درس اختصاص میدهند و این کاملاً اشتباه است! موضوع این است که حتماً باید در هر روز چند درس متنوع گذاشته شود تا از فرسودگی درسی جلوگیری شود.
قدم هشتم: تعادل مطالعاتی
تراکم درسها و تناسب بین آنها را رعایت کنید. اگر به شیمی علاقهمند هستید، دلیل مناسبی نیست که هر روز بخش زیادی از زمان مطالعه را به درس شیمی اختصاص دهید! برای رسیدن به نتیجه خوب باید همه درسها را با توجه به ارزش و ضریبشان در برنامهریزی خود بگنجانید
قدم نهم: وجود ابزار مناسب برای اجرای برنامه
ابزار مناسب برای برنامهریزی و مطالعه همیشه یک دغدغه اصلی برای دانشآموز بوده و نیاز است که برطرف شود.
منظور از ابزار مناسب این است که کتاب درسی، جزوهها، لوازمالتحریر و کتابهای کمک درسی و … هر آن چه که نیاز دارید، کنارتان باشد و دسترسی راحتی به آنها داشته باشیم.
قدم دهم: ارزیابی برنامهریزی درسی
ارزیابی در حوزه تحصیلی همیشه از طریق پرسش و آزمون اتفاق میافتد. نتیجههایی که از آزمونها به دست میآورید، نتیجه مطالعاتتان را به شما گزارش میکنند. اگر این نتیجهها باب میل شما نیست یعنی روش اشتباهی برای مطالعه انتخاب کردهاید. پس باید تغییراتی در نحوه برنامهریزی خود ایجاد کنید تا نتیجه بهبود پیدا کند.
روشهای معروف برنامهریزی درسی
میتوانیم بگوییم به تعداد تمام آدمهای دنیا، روش برای برنامهریزی تحصیلی وجود دارد! جالبتر از آن این است که هرکدام از این روشها میتواند در نوع خودش بهترین و اثربخشترین باشد. اما اگر ذهنیتی برای برنامهریزی کردن ندارید، میتوانید از معروفترین روش های برنامهریزی درسی که در تمام دنیا رواج دارند، استفاده کنید.
روش اول: برنامهریزی درسی به روش نویل مدورا
روش برنامهریزی نویل مدورا یکی از سادهترین و درعینحال کاربردیترین روشهای برنامهریزی است که بیشتر روی دید کوتاهمدت تمرکز دارد.
۴ گام اساسی برای برنامهریزی نویل مدورا باید برداشته شود که به ترتیب عبارتند از:
- مشخص کردن تمام کارهای یک روز
- اولویتبندی کارها و مکتوب کردن آنها بر اساس اولویت
- تغییر ترتیب اولویتها در صورت نیاز هنگام شروع روز
- انجام کارهای مشخص شده تا پایان روز
حتماً الان فکر میکنید این کار را که همه بلد بودیم! درست است که این روش تا حدودی در ذهن همه ما جاافتاده اما مهم این است که بتوانیم آن را به سرانجام برسانیم. دقت کنید که برای پایبند بودن به روش برنامهریزی درسی نویل مدورا باید همه چیز را دقیق بنویسید. مطمئن باشید که نوشتن برنامهها و تنظیم اولویت بین آنها به تمرکز ذهنتان کمک زیادی خواهد کرد.
روش دوم: برنامهریزی به روش بولت ژورنال
بولت ژورنال که این روزها هم خیلی موردتوجه قرار گرفته، به شما کمک میکند تا حواسپرتیهای خود را به حداقل برسانید. بولت ژورنالها قالبهایی هستند که همه کارهای روزانه، ماهانه، یادداشتها، هدفهای بلندمدت و مواردی از این قبیل را با تمام جزئیات و بهصورت کاملاً شخصیسازیشده در آن وارد میکنید. مزیت برنامهریزی بولت ژورنال این است که غیر از برنامهریزیدرسی میتوانید برنامهها و عادتهای دیگرتان را هم در آن وارد کنید.
روش سوم: برنامهریزی به روش GTD
مثل روش نویل مدورا برای برنامهریزی به روش GTD هم باید چند قانون اساسی را انجام دهید:
اولین قدم مشخص کردن هدف است. قبل از برنامهریزی برای هر کاری باید اول از خودتان سؤال بپرسید که چرا میخواهید این کار را انجام دهید. با مشخص شدن هدف، خودبهخود راههای رسیدن به هدف هم تنظیم میشود.
در قدم بعدی باید شفافسازی کنید: وقتی اهدافتان را مشخص کردید باید به آنها اولویت دهید. اگر تعداد اهدافی که مشخص کردهاید زیاد باشد، برای اولویتبندی کردن سردرگم میشوید. اما هیچ اشکالی ندارد؛ لیست اهدافتان را با پرسیدن یک سؤال کمی کوتاهتر کنید: اینکه “آیا این هدف قابلاجراست؟ “
اگر جواب مثبت باشد که باید هدفتان را به یکی از جایگاههای لیست اولویتبندی منتقل کنید. مثلاً اگر هر روز حدود ۴ ساعت درس میخوانید اما یکی از اهدافتان را برای هفته آینده ۴۰ ساعت درسخواندن در نظر گرفتهاید، باید با خودتان روراست باشید و بدانید که در زمان کوتاه قابلاجرا نیست. پس اهداف عملی را در لیست خود وارد کنید نه اهداف ایدهآلگرایانه.
در قدم بعدی باید راههای رسیدن به هدفتان را بهصورت دقیق مشخص کنید. یکی از قانونهایی که در روش GTD تعریف شده این است که اگر کاری کمتر از 2 دقیقه زمان لازم دارد، انجامش را به بعد موکول نکنید. همین کارهای کوچک در پایان هر روز و هفته، ذره ذره کنار هم قرار میگیرند تا شما را به هدفتان نزدیکتر کنند.
بعد از گذشت مدتی از برنامهریزی درسی به این روش، باید از بازخورد کارتان گزارش بگیرید. با این کار متوجه میشوید که برنامهریزی کردنتان با این روش نتیجهبخش بوده یا خیر حالا باید این چرخه را تکرار کنید و اولویتهای بعدیتان را بررسی کنید.
چطور به برنامههای درسی خود پایبند بمانیم؟
اگر درس خواندن را به یک ساختمان تشبیه کنیم، برنامهریزی کردن پایههای این ساختمان است. برای تکمیل شدن این ساختمان، لازم است که آجرها وارد عمل شوند تا ذره ذره دیوارها ساخته شود. هر چقدر هم این فرآیند کند پیش برود، در آخر دیوارها اصولی ساخته میشود. آجرهایی که این دیوار را میسازند، پایبندی دانشآموز به برنامهریزی است.
برای این که بتوانیم به برنامه درسی خود پایبند بمانیم باید دو مرحله مهم را اجرا کنیم:
- پیدا کردن دلیل عدم اجرای برنامهریزی
- راهحل برای اجرا و تعهد به برنامه درسی
عوامل موثر در عدم اجرای برنامهریزی درسی
در ابتدا دلایل فرار از آن را پیدا کنیم. این دلایل میتواند موارد زیر باشد:
1. گاها برنامه را جدی نمیگیریم
احتمالاً تا الان چندین بار برنامههای مختلف نوشتهاید و در ذهنتان با خود عهد بستهاید که حتماً این بار به برنامه عمل میکنم؛ اما باز هم همان آش و همان کاسه! باید بدانید که در عمل به برنامهریزی درسی تعهد اهمیت زیادی دارد و این نصفه و نیمه کار کردن با عدم تعهد هیچ فرقی ندارد.
2. وسوسههای همیشگی
همیشه وسوسههایی وجود دارند؛ مثلاً وقتی به خودتان میگویید که امشب زود بخوابم، وسوسه دیدن فیلم یا چک کردن فضای مجازی شما را به سمت خودش میکشد! این نوع از وسوسهها همیشه هستند اما چیزی که اهمیت دارد واکنش ما به آنهاست. اگر این وسوسهها را کنترل نکنید یعنی روی کارهای خود کنترل کافی را ندارید.
3. بهانههای همیشگی
وقتی کارهایی که باید انجام بدهیم، سخت میشوند یا عامل وسوسهزایی در سر راهمان قرار میگیرد، ذهن شروع به دلیلتراشی و توجیه کردن میکند. مغز ما، در این کار، یعنی دلیلتراشی، عملکرد فوقالعاده خوبی دارد. حتما جملاتی مانند «یک بار که هزار بار نمیشه»، «این یک موقعیت استثنا هست و میتونم از برنامهام تخطی کنم»، «اشکالی نداره، از فردا دوباره شروع میکنم». همگی این جملات، در ظاهر، عقلانی و منطقی به نظر میرسند، اما در باطن، برنامهریزیهای ما را مختل میکنند..
4. در نهایت ناامیدی
ممکن است در موقعیتهای مختلفی کار را خراب کنیم و نتوانیم آنطور که باید و شاید، طبق ایدهآلها و انتظاراتمان رفتار کنیم. در چنین شرایطی ممکن است از خودمان دلسرد شویم و نسبت به تواناییهای خود تردید کنیم؛ موضوع این است که ما باید همواره به جنگیدن ادامه دهیم چون این قبیل اتفاقات برای هر کسی رخ خواهد داد. کافیست که از جا بلند شوید و دوباره ادامه دهید…
5. فراموشی اهمیت برنامه
در ابتدا برنامه هدف یادمان است و با انگیزه ادامه میدهیم اما بعد از مدتی با کمرنگ شدن هدف و فراموش کردن آن، اهمیت و ارزش برنامهریزی هم از بین میرود. اگر ما اهمیت هدف را فراموش کنیم و یا اگر هدف، واقعاً برای ما مهم نباشد، نمیتوانیم در پیش بردن برنامه و رسیدن به آن موفق عمل کنیم.
راهحلهایی برای اجرای مداوم برنامهریزی درسی و پایبند ماندن به آن
حالا که میدانیم چرا اجرای برنامه درسی برای امکانپذیر نیست، باید به فکر راهحل برای آن باشیم. راهکارهای زیر به شما کمک میکند از پس برنامهریزیهای خود برای درس خواندن بربیایید.
- شروع با درسهای آسان: برای این که از درس خواندن زده نشوید، بهتر است که با درسهای آسان یا درسهای محبوبتان برنامه را شروع کنید. از قدیم گفتهاند سنگ بزرگ نشانه نزدن است! پس قدمهای اول را کوچک بردارید، اما مطمئن شوید که در میانه راه جا نخواهید زد.
- ایجاد یک روند تدریجی اما همیشگی برای تغییرات هدفمند: برای ایجاد هر نوعی از تغییر باید کمکم وارد عمل شوید. همانطوری که لاکپشت توانست در مسابقه خرگوش را پشت سر بگذارد، شما هم اگر آهسته و پیوسته زمان مطالعه را افزایش دهید، قطعاً به نتیجه میرسید.تکنسکهای افزایش ساعت مطالعه را آموزش ببینید تا بتوانید به نتیجه بهتری برسید.
- بررسی نتایج کلی بعد از گذشت مدتی: برای ارزیابی روشی که در پیش گرفتهاید، باید بعد از گذشت مدتی نتایج حاصل از برنامهریزی درسی را چک کنید. شاید لازم باشد برای رسیدن به نتیجه بهتر تغییرات کوچکی در روند درس خواندنتان ایجاد کنید.
- مقایسه نکردن خود با دیگران: اگر همکلاسی شما روزی ۸ ساعت درس میخواند، دلیل برتری او نسبت به شما نمیشود. میزان استعداد شما در یادگیری، قدرت حافظه و … بین شما دو نفر کاملاً متفاوت است. پس قطعاً به برنامههای مختلفی احتیاج دارید. مقایسه کردن به جز ازبینبردن روحیه شما، هیچ اثر دیگری ندارد!
- تعریف کردن پاداش یا جریمه: برای بهتر مطالعه کردن درسهای خستهکننده، یک جایزه جذاب برای خودتان تعیین کنید. این جایزه میتواند یک پیتزای خوشمزه باشد یا چند ساعت فیلم دیدن. البته بهجای جایزه میتوانید از سیستم برعکس، یعنی جریمه هم استفاده کنید.
برنامهریزی درسی کنکور
از آن جایی که کنکور به یکی از اصلیترین چالشهای دانشآموزان تبدیل شده، برنامهریزی کردن برای آن نیازمند دقت زیادی است. برنامهریزی کنکور باید طوری طراحی شود که بتواند تمام دروس را به طور کامل و جامع پوشش دهد و درعینحال قابلاجرا هم باشد. البته برنامهریزی برای پشتکنکوریها با سایر دانشآموزانی که باید در کلاسهای مدرسه حضور داشته باشند، تفاوت دارد. این گروه از داوطلبان بهخاطر زمان بیشتر و فاصله زیادی که از دوران تحصیلشان داشتهاند، باید روش دیگری برای مطالعه و تست زدن در پیش بگیرند.
استفاده از کتابهای کمک آموزشی، تست زدن، شبیهسازی آزمون، پیدا کردن مؤثرترین راههای مطالعه، مرور درسی و تداوم پیشروی مطابق با برنامه از جمله ویژگیهایی است که برنامهریزی برای کنکور باید مدنظر داشته باشید. علاوهبر کتابها، دیویدیهایی که شامل فیلمهای آموزشی هستند میتوانند در یادگیری درسها به شما کمک زیادی کنند. بستههای معلم خصوصی پرش که مطابق با هر پایه و رشته تحصیلی طراحی شدهاند، با کمترین هزینه بیشترین و بهترین سطح از آموزش را برای شما فراهم کردهاند.
کافیست یکی از دیویدیهای آموزشی پرش را پخش کنید و در کنار آن کتاب درسی و کمک درسیتان را هم در دست داشته باشید. قدم به قدم با آموزش اساتید پرش پیش بروید تا همه مباحث را پوشش دهید. برای مرور کردن هم فقط باید کنترل را بردارید و ویدیو را کمی عقبتر ببرید؛ به همین سادگی! پرش از دوران مهد کودک تا کنکور با شما همراه است.
از برنامهریزی تا موفقیت تحصیلی
حتماً بین دوستان و آشنایانتان کسانی را دیدهاید که با صرف زمان و هزینه زیاد، هنوز نتوانستهاند به نمره، رتبه یا معدل دلخواهشان برسند. یکی از مشکلات نداشتن برنامهریزی درسی همین است که هرچقدر هم بدوید، باز هم انگار در جا میزنید! پس یکی روشهای برنامهریزی درسی را در پیش بگیرید و از همان اول راه همه چیز را طوری بچینید که به هدفتان نزدیکتر شوید.
دیدگاه خود را بنویسید