صفحات اصلی بولت ژورنال

به طور کلی بولت ژورنال می‌تونه صفحه‌های مختلف با اهداف و کاربردهای متفاوتی داشته باشه. ولی بعضی صفحه‌های اصلی بین همه‌ی بولت ژورنال‌ها مشترکه و این صفحات جزئی از روش بولت ژورنال حساب می‌شن. برای افرادی که تازه می‌خوان شروع کنن بهترین توصیه اینه که اول کار فقط صفحه‌های اصلی رو داشته باشن و کم‌کم طبق خواسته و نیاز شخصیشون صفحه‌های دیگه رو هم اضافه کنن. در ادامه صفحه‌های اصلی رو بررسی می‌کنیم.

1) فهرست (Index)

فهرست از اولین صفحه‌های بولت ژورناله و نشون می‌ده هر قسمت توی چه  شماره صفحه‌ای هست و به راحتی متوجه می‌شین بولت ژورنالتون چه محتوایی داخلش داره و دسترسی شما به صفحات مختلف رو راحت میکنه. صفحه فهرست یکی از وجوه تمایز بولت ژورنال نسبت به بقیه روش‌هاست.

روش ساخت فهرست

روش‌های مختلفی برای ساخت فهرست وجود داره:

  • می‌تونین خیلی ساده فقط شماره صفحه‌ها و محتوای اونا رو داخل فهرست بدون جزییات بنویسین.
  • می‌تونین یه قدم حرفه‌ای‌تر بردارین و داخل فهرستتون از کدهای رنگی یا علامت‌های مخصوص استفاده کنین و فهرست‌های موضوعی و دسته‌بندی شده داشته باشین.

در هرصورت یادتون باشه همین‌طور که جلو می‌رین، باید قسمت‎های جدیدی که  به بولت ژورنالتون اضافه می‌کنین رو وارد فهرست کنین.

2) آینده نگار (Future log)

 این صفحه از صفحه‌های مهم بولت ژورنال محسوب میشه. تو این قسمت شما می‌تونین طبق خواسته خودتون از سه ماه تا ۱۲ ماه (یا حتی بیشتر که البته پیشنهاد نمی‌شه) آینده رو روی کاغذ بیارید و یه چشم انداز عالی داشته باشید. البته فراموش نکنید که لازم نیست اطلاعاتی که توی این قسمت ثبت میشن خیلی جزئی باشن. آینده نگار یا گزارش آینده جاییه که تمام کارا، اتفاقات و یادداشت‌هایی که قراره در آینده اتفاق بیفتن رو ثبت می‌کنین. این قسمت معمولا بعد از فهرست میاد و چینش شما باید جوری باشه که دید بهتری از سال یا اون بازه‌ی زمانی که دفتر رو براش استفاده می‌کنین، داشته باشین. مهم‌ترین اطلاعاتی که توی آینده نگار ثبت می‌شن این‌ها هستن:

  • صورت حساب‌های سالانه
  • آخرین مهلت تحویل پروژه های کاری یا درسی
  • تاریخ‌های مهم مثل تاریخ تولد دوستان و آشنایان
  • تعطیلات رسمی
  • برنامه‌های مسافرت و تعطیلات
  • قرارهای ملاقات
  • مهم‌ترین اهداف زمان‌دار

روش ساخت آینده نگار

روش‌های مختلفی برای ساخت آینده نگار وجود داره مثل آلاستیر یا کندلکس و یا روش خود رایدر کارول که سه تاش رو باهم بررسی می‎کنیم.

  1. روش رایدر کارول: سنتی‌ترین و ساده‌ترین روش اینه که ماه‌ها رو داخل یه جدول بنویسین که توی یه نگاه همه‌ی کاراتون رو ببینین. اول تصمیم بگیرین چند ماه آینده رو میخواین روی کاغذ ببینین. مثلا اگر ۶ ماه آینده براتون کافیه، دو صفحه کنار هم رو انتخاب کنین و با یه خط کش عرض این دو صفحه رو به سه قسمت مساوی تقسیم کنین. حالا توی این دو صفحه، شش قسمت دارین که هرکدوم نشون‌ دهنده یه ماه هستن. اسم هر ماه رو توی قسمت خودش بنویسین. حالا روزهای ماه رو گوشه این قسمت وارد کنین و مثل یک تقویم مهم‌ترین روزها یا کارهای اون ماه رو به طور خیلی خلاصه و موردی توی گوشه دیگه بنویسین. صفحه آینده نگار تصویر زیر نمونه‌ای از این روشه.
  2. روش آلاستیر (Alastair method): توی این روش شما اول کارهایی که دارین رو توی یه جدول می‌نویسین و جلوی هر کار یادداشت می‌کنین که اون کار توی چه ماهی قراره انجام بشه.
  3. روش کلندکس (Calendex= Calender + Index): این روش ترکیبی از دو کلمه تقویم و فهرسته.  این روش رو ادی هوپ اختراع کرده و همونطور که از اسمش برمیاد، تقویمی از اتفاقات و وقایع زندگی و فهرستی از صفحه های ژورنال کاه اون کارا قراره توش اتفاق بیفته، کنار هم قرار دارن.

ماه نگار (Monthly spread)

این قسمت مثل یه آینده نگار می‌مونه ولی کمی مشخص‌تر! ماه نگار از لحاظ زمان‌بندی و جزئیات بین آینده نگار و هفته نگار قرار می‌گیره و با کمک ماه نگار یه چشم انداز کلی از ماه پیش رو خواهید داشت.

روش ساخت ماه نگار

 روش پیشنهادی رایدر کارول برای ماه نگار به این صورته که دو صفحه کنار هم رو انتخاب می‌کنیم و اسم ماه رو بالای هر دو صفحه می‌نویسیم. قدم بعدی اینه که توی یکی از صفحه‌ها شماره روزهای ماه رو به صورت یک ستون کنار صفحه می‌نویسیم و کنار شماره یا تاریخ، روزهای هفته رو می‌نویسیم. اینجوری یه دید کلی از ماه، توی صفحه اول داریم. صفحه‌ی دوم ماه نگار مختص به وظایف اون ماه به صورت لیست و با توجه به چیزی که در آینده نگار نوشته بودیم، ولی با جزئیات و موارد بیشتر هست. توی صفحه ی اول مهم‌ترین کارها یا قرارهای ماهی که در پیش داریم، جلوی روز مورد نظر نوشته می‌شن. کارهایی که توی صفحه‌ی دوم می‌نویسین بقیه کارهای ماه هستن که روز مشخصی ندارن یا کارهایی هستن که از ماه‌های پیش مهاجرت کردن.

به جز این، راه بهتری هم برای ماه نگار وجود داره و اون اینه که یه تقویم درست کنیم و نگاه تقویمی داشته باشیم. این روش، از این نظر که بیشتر ما با تقویم سر و کار زیادی داشتیم، بهتر و ملموس‌تر هست. تصویر زیر نمونه‌ای از ماه نگار تقویمی هست.

بولت ژورنال صفحه ماه نگار

روزنگار (Daily spread)

می‌شه گفت این بخش، مهم‎ترین قسمت بولت ژورنال هست و بار اصلی این سیستم رو به دوش می‌کشه. روزنگار برای برنامه‌ی هر روز ماست. می‌تونین هم یادداشت کنین که توی این روز براتون چه اتفاقایی افتاده و هم برنامه بریزین که چه کارهایی رو قصد دارین توی اون روز انجام بدین. با داشتن این داده‌‌ها برای هر روز مشخص، می‌تونین به خوبی جزییات و الگوهایی رو ببینین که توی روزای مختلف تکرار می‌شن و از این طریق، عادت‌های بهتری رو توی زندگیتون ایجاد کنین.
موارد پیشنهادی که می‌تونیم توی روزنگار ثبت کنیم:

  • یادداشت‌ها
  • برنامه‌های روز بعد
  • لیست خرید و مایحتاج روزانه
  • خاطرات روزانه
  • مرور روزانه
  • برنامه‌های سلامتی و بهداشت شخصی
  • جملات انگیزشی 

روش ثبت روزنگار

 برای ثبت روزنگار روش‎های زیادی وجود داره. اما ساده ترین روشی که رایدر کارول معرفی کرده اینه که توی هر صفحه بولت ژورنال، بعد از صفحه‌های آینده نگار و ماه نگار، تاریخ و اسم هر روز و زیرش، وظایف و کارهای اون روز رو می‌نویسیم. اینکه چقدر برای هر روز جا نگه داریم به خودمون بستگی داره. بعضی افراد ترجیح میدن برای هر روز یه صفحه یا حتی بیشتر اختصاص بدن و بعضی برای هر روز چند خط رو کافی می‌دونن و حتی توی یه صفحه برنامه چند روز رو می‌نویسن.

بولت ژورنال صفحه روزنگار

هفته نگار (weekly spread)

توی صفحه‌های اصلی بولت ژورنال که رایدر کارول معرفی می‌کنه، چیزی به اسم هفته نگار یا برنامه‌ریزی هفتگی وجود نداره اما هفته نگار می‎تونه واسطه‎ ای بین ماه نگار و روزنگار باشه. برای گزارش هفتگی، شما کارهایی که قصد دارین توی هفته انجام بدین رو می‌نویسین. با این کار می‌تونین یه نگاه کلی به هفته‌تون داشته باشین و یه برنامه‌ریزی خوب بکنین. این قسمت برخلاف گزارش آینده و ماهانه، جزئیات زیادی داره تا بتونین به راحتی روزهاتون رو برنامه‌ریزی کنین. خیلی از افراد این نوع برنامه‌ریزی رو به برنامه‌ریزی روزانه ترجیح میدن و روی عملکردشون تاثیر خیلی بهتری داره. البته بعضی افراد هم روزنگار و هم هفته نگار رو توی بولت ژورنالشون دارن. این بستگی به خودتون داره که کدوم روش رو انتخاب کنین.
مواردی که می‌تونیم توی هفته نگار ثبت کنیم:

  • ردیاب عادت هفتگی
  • مرور هفتگی
  • یادداشت
  • برنامه‌‎ی غذایی
  • لیست انجام وظایف هفتگی
  • ردیاب مطالعه هفتگی
  • لیست انجام کارهای خانه
  • برنامه ریزی هفته‌‎ی بعد

صفحه کلید (Key)

این صفحه بخشی از بولت ژورناله که توی اون علائمی که توی هر کلکسیون بولت ژورنال استفاده شده رو برای خودتون توضیح می‌دین. از اونجایی که بولت ژورنال هر شخص مختص خودشه، هر کسی می‌تونه هر علامتی رو به هر کاری که دوست داره اختصاص بده. این صفحه هم توی سیستم نیست و رایدر کارول خیلی مختصر علامت‌های اصلی مورد استفاده رو توضیح میده ولی شما می‌تونین برای خودتون علامت‌های شخصی بسازین و توی این صفحه بنویسین. این صفحه می‌تونه هر جایی از بولت ژورنال قرار بگیره.